SPIONAJUL INDUSTRIAL

Wikipedia spune ca „Spionajul industrial este o expresie folosită pentru a descrie spionajul realizat pentru scopuri comerciale, în loc de scopuri de securitate națională”. Conform enciclopediei „La cel mai inofensiv nivel, termenul se referă la metode legale de examinare a publicațiilor, site-urilor web, autorizațiilor, etc pentru a determina activitatea unei corporații, până la metode ilegale, cum ar fi: șantajul, supraveghere tejnologică, mituire sau violență.

 

Wikipedia spune ca „Spionajul industrial este o expresie folosită pentru a descrie spionajul realizat pentru scopuri comerciale, în loc de scopuri de securitate națională”. Conform enciclopediei „La cel mai inofensiv nivel, termenul se referă la metode legale de examinare a publicațiilor, site-urilor web, autorizațiilor, etc pentru a determina activitatea unei corporații, până la metode ilegale, cum ar fi: șantajul, supraveghere tejnologică, mituire sau violență.

La fel ca și spionajul unei organizații comerciale, guvernele pot fi de asemenea țintele spionajului comercial – de exemplu pentru a determina condițiile unei oferte pentru un contract guvernamental, astfel un alt ofertant sa nu intervină.” In cazul guvernelor, masurile de contra-spionaj sunt asigurate de institutiile statului. In cazul unei companii, firmele private de detectivi ofera o gama larga de solutii. 

 Spionaj industrial

„Informația poate face diferența dintre succes și eșec; dacă un secret comercial este furat concurența poate avea un avantaj în plus, față de alți competitori. Deși o mare parte din obținerea informațiilor se realizează prin mijloace publice, corporațiile cred că cel mai bun mod de a afla o informație este prin a o lua. Spionajul industrial reprezintă o amenințare la adresa oricărei afaceri care depinde de informație. Informația de care competitorii sunt interesați ar putea fi: liste cu clienți, înțelegerile aprovizionării, documente cu cercetare sau experimente sau planurile unui nou prototip.”

Indiferent de amenintarile pe care o anumita companie le simte, detectivii nostri pot sa faca fata deoarece au cea mai mare experienta in domeniul lupte conta scurgerilor de informatii. Asa cum am descris in Strategiile de Securitate, detectivii nostri nu doar aplica anumite metode. Ei dezvolta noi si noi produse pentru a reusi coerent sa ajute organizatia care apeleaza la noi.

In materie de lupta contra spionajului industrial, detectivii trimisi de noi in linia intai sunt specializati si cunosc aproape toate metodele prin care o terta persoana ar putea avea acces la informatii din interiorul unei organizatii. De cele mai multe ori, aceste „razboaie” se desfasoara in secret, iar detectivii obtin rezultate marete pe care nu le pot trece intr-un portofoliu de clienti. Cu toate acestea, de rezultatul unui astfel de razboi poate depinde soarta tuturor angajatilor unei companii.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *