SCANDALUL DE SPIONAJ DIN IASI IN CURENTUL

Două camere de luat vederi, aparţinånd DNA Iaşi, au fost descoperite ieri în incinta CJ Iaşi de către vicepreşedintele Consiliului, liberalul Victor Chirilă. El a declarat că a descoperit în biroul său şi al celuilalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei, membru PSD, camere de luat vederi care ar fi fost instalate fără ştirea lor, adăugånd că a fost sesizată Poliţia în acest caz. „Stăteam la birou şi am văzut o culoare mai ciudată pe perete a varului de deasupra uşii.

M-am dus să văd despre ce e vorba şi am descoperit o cameră de luat vederi, legată la două fire. Am discutat apoi cu celălalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei, şi am descoperit că şi în biroul său e montată o astfel de cameră. La el în birou se putea observa praf de var pe jos“, a afirmat Victor Chirilă.

De altfel, şi Adăscăliţei a precizat că a găsit o cameră de luat vederi în biroul său, iar la scurt timp după aceste declaraţii, DNA central a făcut precizarea că obiectele de urmărire aparţin DNA Iaşi. Potrivit unor surse judiciare, cel vizat de ancheta procurorilor anticorupţie este vicepreşedintele Constantin Adăscăliţei, care a fost chemat de altfel la sediul DNA alături de colegul său de la PNL.

Procurorii anticorupţie vor să afle cum au fost daţi de gol

Pe de altă parte, Direcţia Naţională Anticorupţie a precizat ieri că se fac verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost dezvăluite acte procedurale autorizate de judecător în dosarul privind CJ Iaşi, în care se fac acte premergătoare urmăririi penale privind suspiciuni de corupţie. „Ca urmare a informaţiilor vehiculate în spaţiul public generate de declaraţia făcută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Chirilă Victor în legătură cu descoperirea în biroul său a unor obiecte de tehnică de monitorizare, Biroul de informare şi relaţii publice face următoarele precizări: Serviciul Teritorial Iaşi desfăşoară acte premergătoare urmăririi penale în legătură cu suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie. În acest stadiu al anchetei penale, mai multe detalii nu pot fi date publicităţii“, precizează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Totodată, Direcţia Naţională Anticorupţie arată că a declanşat verificări în vederea stabilirii împrejurărilor în care „acte procedurale autorizate de judecător, în conformitate cu art. 911-915 Cod de procedură penală, au fost dezvăluite în cursul desfăşurării anchetei penale, cu riscul periclitării bunului mers al acesteia“.

Ce spun specialiştii

Mihai Belu, ne-a declarat că este puţin probabil ca aparatura de supraveghere a DNA să fie depistată de vicepreşedintele CJ Iaşi, descoperirea acesteia fiind realizată probabil de o firmă specializată. „Probabil au chemat o firmă specializată să verifice dacă birourile lor sunt penetrate informativ“, ne-a spus el.
Chemarea firmei pentru „deparazitare“ informativă arată că politicienii ieşeni (cei doi) aveau bănuieli în legătură cu o posibilă anchetă a DNA. Conform specialiştilor, există două tipuri de camere ce pot fi instalate pentru supraveghere informativă: wireless şi cu fir. Primele pot fi depistate prin scanarea frecvenţei, iar cele cu fir pot fi descoperite prin trecerea unui fascicul luminos cu laser de-a lungul pereţilor.

Liberalul Chirilă a fost cercetat într-un dosar de sex cu minore

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Victor Chirilă, a fost urmărit penal de către procurorii DIICOT într-un dosar în care sunt implicaţi mai mulţi oameni de afaceri şi politicieni. Victor Chirilă a fost acuzat de orgii şi perversiuni sexuale cu minori într-o vilă din Bucium.
Orgiile aveau loc într-o vilă din comuna Bârnova, unde Victor Chirilă a fost primar 12 ani. „Eram primar la vremea aceea, am participat la o petrecere, o dată, la ziua unui prieten. Am stat până seara, apoi am plecat. Nu ştiu ce a fost în lipsa mea“, a declarat Chirilă presei în 2009, când a fost chemat la audieri. Conform procurorilor, cei cercetaţi în dosar ar fi racolat peste 20 de tinere, eleve şi studente, de pe raza judeţelor Iaşi, Suceava şi Vaslui, multe dintre acestea fiind minore, pe care apoi le-ar fi dus în diferite imobile aflate în proprietatea lor sau închiriate. După ce le ademeneau şi le ofereau băuturi alcoolice, alimente şi sume de bani, le determinau să întreţină raporturi sexuale normale şi orale.

Citeste articolul original.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *