Detectivii demasca un dealer de droguri

Un poliţist comunitar din Târgu-Mureş face obiectul unei anchete interne după ce ar fi fost filmat distribuind produse etnobotanice în apropierea unui liceu din oraş, informează Mediafax. Filmuleţul a fost realizat de o agenţie de detectivi angajată de părinţii unui tânăr consumator de astfel de produse şi a fost prezentat, miercuri, la şedinţa convocată de Prefectura Mureş pe tema produselor etnobotanice. Angajatul Poliţiei Comunitare apare

dându-le unor elevi pliculeţe în care se presupune că ar fi fost plante enobotanice. Şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Mureş, Valentin Bretfelean, a anunţat că a deschis o anchetă internă în acest caz.

Bretfelean a declarat că a fost sesizat telefonic, sâmbătă, de o cunoştinţă apropiată, „că unul dintre angajaţii Poliţiei Comunitare ar fi desfăşurat activităţi susceptibile de vânzare a unor produse etnobotanice”. „Tot aceeaşi persoană mi-a indicat inclusiv un site pe care să-l verific şi unde să văd că au apărut şi imagini cu privire la aspectul respectiv. Imediat l-am convocat la sediul instituţiei pe angajat, am dispus o anchetă internă, care este în curs de desfăşurare, însă, fiind funcţionar public, referitor la situaţia lui, trebuie să vă spun că dacă organele în drept, respectiv Poliţia sau Parchetul, vor declanşa vreo anchetă, va fi suspendat din funcţie, iar dacă se va dovedi vinovăţia lui, va executa pedeapsa care i se va aplica”, a spus Bretfelean.

Şeful Poliţiei Comunitare a precizat că nu contestă veridicitatea filmuleţului, care se vede că a fost realizat de profesionişti. „Eu consider că acest filmuleţ nu e făcut cu un telefon mobil, aşa cum s-a spus, probabil părinţii, sesizând că copiii au fost implicaţi în activităţi de acest gen, au angajat o firmă de detectivi particulari – se vede şi din modul în care a fost făcut filmul şi unghiul din care se filmează, nu este ceva de amatori, este făcut de un cunoscător în domeniu şi pe noi ne-a ajutat foarte mult în clarificarea situaţiei”, a spus el.

Agentul filmat era în timpul liber, iar la data când s-a realizat filmuleţul activitatea de vânzare a plantelor etnobotanice era încă legală, a precizat Bretfelean.

Gandul.info – 17 februarie 2010

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *