IKEA acuzată ca-si fileaza clientii si angajatii

nemulțumiți de retailerul suedez. Canard Enchaîne a publicat o parte din mailurile celor de la IKEA cu cei de la compania de detectivi.

Reprezentantul IKEA a dorit să afle informații despre un colaborator al retailerului, respectiv despre un angajat, ambii posesori ai unor autoturisme scumpe (Porche Carrera, Audi TT). Între timp, se pare că pe lista celor de la IKEA se aflau 200 de persoane, mulți clienți. Este cazul unui proprietar de boutique cu care IKEA se afla în litigiu comercial pentru 4.000 de euro și pentru care firma angajată de retailer trebuia să furnizeze informații în urma unei verificări la domiciliul acesteia. IKEA a plătit 80 de euro pe fiecare dosar verificat, iar firma de detectivi i-a permis, de asemenea, să acceseze o bază de date cu proprietarii de autovehicule. Au fost verificați și cei care au aplicat pentru un job la IKEA, respectiv activiștii.

Întrebați de către revista franceză cu privire la această situație, reprezentanții companiei suedeze au declarat că vor demara anchete interne și vor face lumină în acest caz.

 

Capital - 01 martie 2012

Prev Detectivii, spioni pentru zeci de patroni
Next Detectivi implicati intr-un caz de malpraxis
Mr Hoang

Leave a comment