DETECTIVII BAGA VODAFONE IN PROCES

 duplicate ale facturilor sale telefonice ar fi ajuns pe mâna unui detectiv particular. Toată povestea începe în luna septembrie a anului trecut, când Calcev primeşte pe adresa personală de e-mail mai multe fragmente ale unor facturi detaliate.

„Eu am divorţat anul trecut de fostul meu soţ, care era extrem de violent şi hărţuia majoritatea oamenilor pe care îi cunoşteam sau cu care lucram. Lucrurile au degenerat. Deşi eram divorţaţi, el a angajat un detectiv particular care avea datoria de a-l înştiinţa unde sunt, când am termene la tribunal, la ce oră plec şi ajung acasă”, ne-a povestit avocata Florica Calcev.

Ţinând cont de specificul meseriei, avocata şi-a înregistrat o cerere încă din 2004, prin care anunţă compania de telefonie mobilă că doreşte eliberarea unui singur exemplar al facturilor detaliate. Totodată, specifică faptul că duplicatul poate fi înmânat doar titularului, prin cerere scrisă şi ridicare personală de la sediul central Vodafone, şi doar în baza cărţii de identitate.

„Această cerere este înregistrată şi au admis şi ei că există. Astfel, în data de 15 septembrie am formulat o plângere penală împotriva Vodafone România, pentru accesarea fără drept a informaţiilor cu caracter personal şi pentru violarea secretă a corespondenţei, aici intrând şi contul my xnet”, adaugă Calcev.

Potrivit contractelor Vodafone, mai exact la capitolele „Confidenţialitate” şi „Securitatea sistemului”, compania asigură „în condiţiile legii păstrarea confidenţialităţii datelor cu caracter personal ale Clientului și respectarea dreptului acestuia la protecţia vieţii private”.

Au răspuns reclamaţiilor după 150 de zile

În timp ce Vodafone asigura securitatea sistemului şi datelor confidenţiale, toţi clienţii cabinetului de avocatură erau sunaţi şi luaţi la rost de către fostul soţ, acesta apelând fiecare număr care apărea pe factura detaliată. Deşi folosea telefoanele în deservirea profesiei, avocata a pierdut mai mulţi clienţi deoarece aceştia au fost intimidaţi şi ameninţaţi de către fostul soţ al femeii.

„Am încercat să mă întâlnesc de mai multe ori cu reprezentanţii Vodafone, însă ei nu au vrut să mă primească. Pe 21 septembrie le-am retransmis un e-mail prin care le prezentam noi duplicate ale unor facturi. Deşi erau obligaţi să-mi răspundă solicitărilor mele în termenul legal de 30 de zile, Vodafone mi-a transmis primul lor răspuns după 150 de zile”, a adăugat avocata.

În plus, deşi clauzele contractuale ar fi fost încălcate tocmai de către companie, aceasta a admis cererea de reziliere a contractului cu condiţia ca avocata să plătească 820 de euro reprezentând taxe de reziliere.

Detectiv Expert neagă orice implicare

Numărul de telefon după care au fost transmise mesajele publicate de Cotidanul.ro aparţine Silviei Cioacă, angajată la compania Detectiv Expert.

Contactată de către reporterul cotidianul.ro, Cioacă a declarat că nu are nicio legătură cu Vodafone, iar contractele dintre compania de detectivi partulari şi clienţi sunt confidenţiale.

“Nu-mi dau seama cum aţi făcut legătura că eu aş fi furnizat aşa ceva (duplicatul facturilor telefonice - n.r.)” a spus Silvia Cioacă. Deşi i-am spus că există mai multe mailuri şi sms-uri trimise de pe acest număr, detectivul a negat în continuare implicarea în furnizarea facturilor Vodafone.

Reacţia Vodafone

Contactați pentru a-și exprima punctul de vedere în ceea ce priveşte acuzațiile făcute, oficialii Vodafone declară pentru cotidianul.ro:

"Doamna Florica Calcev ne-a sesizat în legătură cu posibila accesare neautorizată a desfășurătorului convorbirilor pe care le-a efectuat într-o anumită perioadă. Vodafone România acordă suportul necesar soluționării plângerii înaintate de către domnia sa și va da curs oricăror cereri primite din partea instituțiilor abilitate în acest sens. Dorim să precizam că în compania noastră sunt implementate standarde de asigurare a confidențialității datelor, în conformitate cu legislația în vigoare".

Pe de altă parte, deși oficialii Vodafone susțin că vor da curs oricăror cereri din partea autorităților abilitate, nici un reprezentant de-al companiei nu s-a prezentat ieri la Secția 10 Poliție, deși erau citați să se prezinte pentru declarații.

Cotidianul - 18 martie 2010

Prev PARINTII PUN DETECTIVI PE URMELE BONELOR
Next GEORGE MAIOR SPUNE CUM SE ASCULTA TELEFOANELE

comments (2)

avatar
Barnypok - July 08, 2017
avatar
JimmiXzSq - May 18, 2017
Mr Hoang

Leave a comment