Spionaj si detectivi pantru amorul virtualIdeea s-a nascut, fireste, in America, acolo unde prosperau in forta cele mai nebanuite aventuri virtuale, al caror antidot este un simplu virus inteligent, plasat ca soft in calculatorul celui banuit, dar inca nedovedit.

Sotul habar n-are ca e supravegheat de un cal troian pus de sotie, ca sa savureze live conversatiile lui galante, iar sotia nu banuieste ca sotul i-a pus si el un cal la bataie in procesor, anume ca sa se distreze privind cum face ea striptease de la distanta, atunci cand joaca soarecii pe masa, intrucat pisoiul nu-i acasa.

Portalul Doctissimo, citand site-ul Infidelitycheck.com releva ca o treime din divorturile pronuntate in SUA au la baza aventurile din internet, iar 46% dintr-un lot de soti intervievati au confirmat ca o eventuala aventura a sotiei, petrecuta on line, sau o alta petrecuta aevea, pentru ei tot adulter se cheama.

Misuna amantii pe internet

De la aceste mici observatii, pana la un mare bussines, nu-i decat un pas. Tehnicienii s-au asezat la treaba, investitorii au pus banii la bataie, iar tara tuturor posiblitatilor s-a si dotat la ora actuala cu excelente programe de ciber-spionaj la domiciliu.

Cum ii sta bine oricarei afaceri, programul a primit un nume de brand, Lover Spy, iar comercializarea se face, bineinteles on line, din motive de discretie: marfa iti intra invizibila direct in memorie la un pret imbatabil: circa 100 USD.

Savurand linistea caminului si bucurandu-se de armonia conjugala, sotia habar n-are de calul troian pe care sotul i l-a infipt in memoria calculatorului, cadou de ziua ei - valabil si invers.

Pe de alta parte, daca nu-ti iei masuri, tragi consecinte. Acelasi portal doctissimo citeaza cazul unui prosper om de afaceri californian, persoana importanta, a carui sotie, nesupravegheata, si-a gasit un neozeelandez pe internet si dusa a fost. A plecat cu cele doua fiice cu tot.

Cand n-ai noroc in dragoste, ai in afaceri

Lovit in amorul propriu, omul de afaceri californian nu si-a gasit consolarea decat tot in afaceri, creind site-ul chatcheaters.com, facut anume ca sa n-o mai pateasca si altii.

S-a dovedit inca o data ca cei care n-au noroc in dragoste, au noroc sigur in afaceri: cu noul program, le-a luat caimacul celor de pana acum. Softul e in stare sa redea orice dintr-o conversatie pe baza cuvintelor cheie, sa retina copii dupa imagini si chiar sa patrunda in calculatorul rivalului nepoftit.

Afacerea e posibila in America, intrucat acolo spionajul intre soti nu sufera rigorile legii. Totusi, la un moment dat, utilizatorii au descoperit ca programele nu stiu sa faca diferenta dintre spionajul conjugal si cel industrial.

Ca urmare, acelasi program se potriveste de minune ca sa-ti spionezi salariatii, colegii, subalternii si chiar sefii. Afacerea s-ar putea sa se prabuseasca. Prevazatori, detinatorii afacerii se pregatesc sa exporte sistemul in Europa.

Este mai permisiva legea europeana, decat cea americana?

O reprezentanta a baroului din Paris, avocata Nathalie Beslay, intrebata de ziaristi, s-a pronuntat cam ambiguu:

"Nu exista dispozitii legislative specifice privind softurile de spionaj virtual. Textele existente permit aplicarea raspunderii penale a autorului in doua cazuri. Primul se refera la situatia cand utilizarea respectiveului soft ar putea fi asimilata unei fraude informatice. Al doilea priveste exclusiv inregistrarea de mesaje e-mail, ceea ce frizeaza violarea corespndentei".

In ce priveste spionajului casnic, Europa a reglementat o singura situatie: daca sotul nu poate dovedi ca softul e obtinut pe cai licite (de pilda, cu licenta), atunci sotia se poate indrepta impotriva lui sau, in caz de divort, are circumstante favorabile.

Fata de toate acestea, singura cale de aparare eficace si imbatabila ramane numai antivirusul. Sotia care isi banuieste sotul ca ar banui-o, sau invers, isi poate instala un antivirus puternic, sau poate chema periodic specialistul, ca sa-i deviruseze sistemul.

Ca urmare, sotul european n-are decat sa viruseze sistematic; daca sotia deviruseaza periodic (sau invers), menajul e ca si salvat. Ar fi o minunata solutie europeana, de o eleganta balcanica.

Adulterul, oricum ar fi, tot adulter ramane

Prev Epilog jenant la falsa afacere de spionaj de la Renault
Next DETECTIVI SUB ACOPERIRE LA FORD
Mr Hoang

Leave a comment