Epilog jenant la falsa afacere de spionaj de la Renault

multor cadre de conducere. Face excepţie - spre nemulţumirea sindicatelor salariaţilor companiei - directorul general Carlos Ghosn, scutit de orice responsabilitate

Scandalul  provocat de falsa afacere de spionaj de la grupul constructor de automobile Renault a ajuns luni la final, după aproape trei luni de anchete, dar şi încercări - fără succes -  ale conducerii companiei de a împiedica o prea mare publicitate  în jurul acestei jenante afaceri. Luni, iminenta  reuniune extraordinară a Consiliului de Administraţie  al companiei  era unul din subiectele amplu comentate de posturile franceze de televiziune şi radio. Ea a avut drept scop examinarea unui raport de audit  asupra  acestui scandal care a afectat grav reputaţia companiei şi a celor implicaţi. Aşa cum declarase  încă de luni dimineaţă - la posturile de televiziune - Eric Besson, ministrul Industriei  şi Christine Lagarde, ministrul Economiei, raportul de audit  a constatat "disfuncţionalităţi grave" în managementul companiei, disfuncţionalităţi care au impus: revizuirea normelor  de administrare, stabilirea de responsabilităţi şi aplicarea de sancţiuni. A nu se uita că însuşi directorul general Carlos Ghosn, fără a dispune de  dovezi concrete, a mers până la a concedia - sub grava acuzaţie  de spionaj în favoarea unei puteri străine, contra unor sume  fabuloase depuse în conturi din Elveţia şi Liechtenstein - trei dintre cadrele de bază angajate în programul Renault de construire a automobilelor electrice. Reputaţia  lor a fost grav afectată, la care s-au adăugat pierderi materiale  deloc de neglijat. Ca să nu mai vorbim de impactul negativ pe care acest scandal l-a avut, începând din luna ianuarie, asupra  atmosferei  generale din cadrul companiei. 

Cu excepţia lui Ghosn, toţi membrii conducerii companiei au fost destituiţi din funcţii

Odată stabilite responsabilităţile,  Consiliul de Administraţie a adoptat şi sancţiuni. Însuşi Patrick Pelata, mâna dreaptă a directorului general, şi-a prezentat demisia, care i-a fost imediat acceptată.  Deşi poartă o mare răspundere pentru  modul în care a fost  derulată  întreaga afacere de fals spionaj, Pelata nu iese definitiv din schema de personal a alianţei Renault-Nissan, unde urmează să primească alte atribuţii.  Serviciul de securitate al companiei, aflat la originea anchetei interne iniţiale soldată cu licenţierea celor trei cadre, a fost decapitat, prin  concedierea  directorului Remi Pagbie, precum şi a altor doi colaboratori ai săi. Unul dintre ei, Dominique Gevrey,  fost militar, a fost arestat încă din 13 martie, sub acuzaţia de escrocherie. Au fost de asemenea destituiţi directorul de cadre, directorul pentru probleme juridice şi secretara generală a companiei. 
O decizie importantă a fost cea  referitoare la  acordarea de indemnizaţii  celor trei cadre concediate pe nedrept  sub acuzaţia de spionaj - Michel Balthazard, Matthieu Tenenbaum şi Bertrand Rochette. Tenenbaum îşi va relua, se pare, activitatea  la Renault, în timp ce cu ceilalţi doi - potrivit avocatului lor - are loc negocierea condiţiilor de  plecare din companie. Totalul indemnizaţiilor ce urmează a le fi acordate celor trei victime ale scandalului  ar putea ajunge la 10 milioane de euro, sumă ce va fi acoperită  din bonusurile şi acţiunile ce le-ar fi revenit celor ce poartă răspunderea  pentru scandal. În declaraţii  reluate de posturile de televiziune franceze, miniştrii Eric Besson şi Christine Lagarde, vorbind în numele statului (acţionar la Renault cu 15 la sută din capital), au precizat luni seară că "au luat act" de deciziile Consiliului de Administraţie al companiei, urmând ca în lunile următoare  să aibă o întâlnire cu  directorul Carlos Ghosn în vederea elaborării "unei strategii  de natură  să întărească alianţa  Renault-Nissan". 

Sindicatele, nemulţumite de modul în care se soluţionează problemele

O reacţie de totală nemulţumire faţă de modul în care se pune capăt afacerii de fals spionaj au avut  sindicatele angajaţilor de la Renault, care nu concep să plătească pentru erorile comise de conducerea  companiei. Sindicatul afiliat la  centrala CGT  sublinia într-un comunicat  că, în realitate, deciziile Consiliului de Administraţie "nu au  soluţionat fondul problemei", exprimându-şi totodată surprinderea că directorul general, Carlos Ghosn, este scutit de orice răspundere.

Renault îşi face propriul serviciu de informaţii

Auditul a demonstrat că reorganizarea Departamentului de securitate al Renault este o necesitate. Astfel Consiliul de Administraţie a autorizat crearea unui Departament de securitate a Informaţiilor. De organizarea şi punerea pe picioare a acestui departament  se va ocupa  un criminolog celebru, Alain Bauer, secondat de Alain Juillet şi Eric Delbecque. Structura şi metodele de lucru ale departamentului vor fi stabilite în urma unor consultări cu reprezentanţii agenţiilor guvernamentale din domeniu.

 

Prev Detectivii de la Consiliul Concurentei
Next Spionaj si detectivi pantru amorul virtual
Mr Hoang

Leave a comment