Apple pentru detectivii particulari

"consolidated.db,".  Aceste informaţii sunt transmise în calculatorul utilizatorului când cele două dispozitive sunt conectate.

 

Supravegherea neautorizată a început în iunie 2010 atunci când ultima versiune a sistemului de operare pentru iPhone a apărut. Apple nu a răspuns acestor acuzaţii până acum.

"Apple a făcut posibil ca oricine, de la un soţ gelos, un detectiv particular cu acces la telefonul tău sau la calculatorul personal să obţină informaţii detaliate despre locurile în care ai fost", a spus Pete Warden, unul dintre cercetătorii care au făcut această descoperire.

Doar iPhone-ul înregistrează date în acest mod, spun Warden şi Alasdair Allan, cercetătorii care au descoperit fişierele. "Alasdair a căutat coduri de supraveghere similare în Android-ul de la Google, dar nu a găsit nimic. Nu am mai găsit alte telefoane care să facă acest lucru", a spus Warden.

De asemenea, se pare că atunci când telefonul este înlocuit cu o versiune mai nouă, şi  "fişierul secret" este mutat în noul dispozitiv, dar nu există nici o dovadă că informaţiile pot fi văzute de compania Apple.

Cei doi cercetători au postat un program online care permite oricărui utilizator de iPhone să acceseze o hartă pe care apar locurile în care a fost până acum. Alasdair şi Warden spun că datele sunt stocate atât pe iPhone, cât şi pe iPad.

"Funizorii de telefonie mobilă colectează informaţii similare în timpul operaţiunilor realizate, dar aceste date sunt păstrate după un firewall. În mod normal este nevoie de un ordin judecătoresc pentru a accesa aceste informaţii ", spun cercetătorii.

Sam Biddle, un editor de la revista Gizmodo, a folosit programul descărcat de pe site-ul iPhone Tracker şi a spus că experienţa a fost înfricoşătoare. "Era o hartă cu toate locurile în care am fost în ultima lună. Călătorii cu autobuzul, cu trenul. Vacanţa. Locuri în care uitasem că am fost. Am avut cu mine peste tot un dispozitiv de supraveghere. FBI-ul nu trimite oameni în dube fără numere de înmatriculare să mă urmărească. Tot ce am făcut a fost să am un iPhone ", scrie Biddle pe Gizmodo.

Alte persoane, inclusiv editorul Kashmir Hill de la Forbes se întreabă dacă această descoperire este "cool sau înfricoşătoare".

Romania Libera - 21 aprilie 2011

Prev SRI va autoriza detectivii particulari
Next Ungureanu: Spionii nu sunt ingeri, sunt de fapt niste infractori
Mr Hoang

Leave a comment