Interceptări ilegale la Hollywood

amendă de 100.000 de dolari. De asemenea, cineastul se va afla în următorii doi ani sub supravegherea poliţiei. "Am minţit când am spus că Pellicano n-a afirmat niciodată că are puterea de a asculta convorbirile telefonice", a declarat McTiernan în timpul audierilor.

 

El a adăugat faptul că l-a angajat pe detectiv pentru a asculta convorbirile telefonice ale producătorului Charles Roven, partenerul său pentru filmul "Bătălie pe role", apărut în 2002. Regizorul a spus că l-a angajat pe Pellicano în 2000, dar că acesta nu i-a făcut niciun raport şi că două săptămâni mai târziu a rupt contractul.

"Afacerea Pellicano"

Anthony Pellicano, încarcerat în prezent, este un detectiv privat acuzat că ar fi interceptat ilegal conversaţii ale unor actori şi decidenţi din Hollywood în interesul clienţilor săi. McTiernan, care a regizat şi "Predator" cu Arnold Schwarzenegger şi "În urmărirea lui Octombrie Roşu" cu Sean Connery, a recunoscut că l-a folosit pe detectiv pentru a intercepta ilegal discuţii ale producătorului Charles Roven, partenerul său pentru filmul "Rolerball", lansat în 2002.

Pellicano a mai fost mult timp detectivul preferat al actriţei Elizabeth Taylor şi al cântăreţului Michael Jackson. În 2006, parchetul federal a afirmat că Pellicano - care tocmai executase 30 de luni de închisoare pentru deţinere ilegală de arme - a interceptat convorbiri ale altor actori, Sylvester Stallone şi Keith Carradine, precum şi ale unui fost producător, Aaron Russo.

În cursul percheziţiei efectuate în 2002 la biroul său din Hollywood, poliţia descoperise probe ale interceptărilor ilegale, precum şi explozibil (plastic C-4) şi grenade, ceea ce i-a atras condamnarea la 30 de luni închisoare. În afacerea convorbirilor telefonice, Anthony Pellicano riscă până la 20 de ani de închisoare.

Prev Detectivii particulari au ajuns la moda si in Romania
Next Detectivi particulari pentru Oana Fringescu
Mr Hoang

Leave a comment